Какво представлява iFertracker?

iFertracker-ът е иновативен продукт за проследяване на овулацията. Той измерва непрекъснато температура на жената по време на сън, за да отчете с точност истинската базална телесна температура, за която се знае, че се появява преди събуждане.  Проследяването на базалната температура е един от начините за изчисляване на точния ден на овулацията.

Овулацията при жените причинява увеличаване на базалната температурата на тялото от около 0,25 до 0,5 °C. Тенденцията, която се проявява при жените, е по – ниска температура преди овулация и по – високи стойности след нея. Тази закономерност се нарича двуфазен модел, който може да се проследява чрез съставянето на диаграма и да се използва като информация за това кога е възможно една жена да забременее.

Благодарение на iFertracker, жените могат да следят, по комфортен и лесен начин, базалната температура и съответно овулацията си, като затова не е необходимо да се съобразяват и спазват всички неудобства и условности на стандартния метод. 

Как работи?

Устройството се поставя преди лягане под мишницата и се прикрепя с помощта на лепенка. На сутринта събраната информация от устройството се синхронизира чрез Bluetooth с мобилно приложение, което представя кумулативно данните чрез лесни за разчитане графики и предоставя точни прогнози, както за фертилния период, така и за деня на овулация. 

Устройството улавя фините промени в температурата,  което позволява много ясно изобразяване в диаграма на всички фази от цикъла като: менструация, фоликуларна и лутеална фаза, фертилен прозорец и овулация.

 

Вече не трябва да се притеснявате, ако се събудите, ставате през нощта и се въртите в леглото си. Това няма да попречи на iFetracker да измери точно базалната Ви температура. Ставането от леглото през нощта не променя крайните резултати, както е при стандартния метод за измерване с обикновен термометър, т.к. лепенката придържа устройството плътно към Вашето тяло. Можете да спите, без да се притеснявате, че измерените резултати за базалната температура няма да бъдат точни.

 

Кое е различното?

  1. Изчистени и лесни за четене диаграми показващи фертилността

  2. Прогноза за фертилен и овулационен период

  3. Непрекъснато проследяване на базалната температура

 

Устройстовото е клинично тествано.

Етапи

●Опити за зачеване

Устройството е успяло да помогне на много двойки в опитите им за зачеване, които са използвали познати до момента методи и не са били ефективни.

 

●Естествено семейно планиране

 

iFertracker-ът е приложим както за естествения, така и за симпто-термалния метод на семейно планиране.

 

 

●Следене на хормоните по време на бременност

 

 

Можете да продължете да използвате iFertracker след като забременеете, т.к. той подпомага следенето на нивата на базалната температура на тялото, които са следствие на хормонални промени по време на бремеността.

 

●Завръщате към пълната плодовитост след раждане

Можете да използвате iFertracker да наблюдавате хормоните си след бременността и да разберете кога Вашите обичайни овулационни цикли са се възстановили от предродилното състояние.

Изтегли инструкции на български език (PDF)