Какво представлява BelCARDIO®?

 

BelCARDIO  е кръвен тест, който предоставя възможност на лекарите и медицинските специалисти в рамките само на 10 минути да разберат дали пациентът наскоро е претърпял миокарден инфаркт и дали има други симптоми, които да потвърждават това състояние.

 

С BelCARDIO® тест може да се определи дали причината за болки в областта на гръдния кош при пациента е поради остър миокарден инфаркт или заради нещо друго.

10-минутен бърз тест за установяване на инфаркти и прединфарктни състояния.

 

Пациент с инфаркт на миокарда - да или не?

Независимо дали е общопрактикуващ, специализиран, в бърза помощ или в извън болнична среда, лекарят трябва бързо и категорично да диагностицира острата болка в гръдния кош на пациента и съпътстващите го симптоми. Не винаги обаче може точно да се определи дали симптомите са в резултат от настъпил сърдечен удар или поради друга причина. BelCARDIO® установява точно и бързо в рамките на 10 минути дали пациентът е претърпял миокарден инфаркт.

Как работи BelCARDIO®?

BelCARDIO®  е качествен тест (т.е. резултатът е или "положителен", или "отрицателен"), който отчита биомаркера hFABP (сърдечен тип протеин, свързван с мастните киселини или т.нар. биомаркер на миокардна исхемия) и който се открива в капилярната кръв приблизително 20 минути след появата на инцидента. Паралелно с това се провежда качествен тест за тропонин I, който може да бъде открит само около 4 часа след остър инфаркт. Изследването показва с голяма точност (98%) появата на миокарден инфаркт. Няколко минути за диагностициране осигуряват двойно по-голяма точност и сигурност, като по този начин увеличават шансовете на пациента да се излекува без трайни увреждания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В ежедневната практика, BelCARDIO® тестът позволява надеждно диагнострициране пациентите с болка в гърдите, причинени от остър миокарден инфаркт. Техният брой е едва 20% от всички пациенти с оплаквания, причинени от проблеми със сърцето. Тестът отчита дори съвсем лек инфаркт на миокардата или такъв без промени в ЕКГ.